Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ESTRELLA

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημείο αναφοράς το Estrella, κάτι μεταξύ καφέ και νεανικού μπιστρό, ξεχωρίζει για την μοντέρνα αισθητική και παρεϊστικη ατμόσφαιρά του και το εξαιρετικό φαγητό για το έγραψαν μέχρι και οι New York Times.


















Ο χώρος δεν είναι πολύ μεγάλος και τα τραπέζια στον πάνω όροφο είναι ιδανικά για μεγάλες παρέες ή... για να κάνετε καινούριες γνωριμίες. Το περιβάλλον και το προσωπικό είναι πολύ φιλικά και σε κάνει να νιώθεις άνετα αμέσως.

 Είναι ιδανικός προορισμός για να φάτε πρωινό, το οποίο δεν έχει χρονικό περιορισμό και η ποικιλία είναι πραγματικά τεράστια. Αυγόφετες αλμυρές και γλυκιές, ομελέτες, πίτσες και φρεσκοψημένα pancakes και bagels με πολλούς συνδυασμούς σας περιμένουν να τα απολαύσετε, μαζί με εξαιρετικό καφέ, τσάι ή ένα smoothie με φρούτα και ταχίνι.
Εδώ θα βρείτε και το φημισμένο μπουγατσάν, φρεσκοψημένο κρουασάν με ζεστή κρέμα μπουγάτσας, που μπορείτε να εμπλουτίσετε με σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.













Φυσικά και δεν είναι μόνο για πρωινό ή brunch το Estrella. Από νωρίς το μεσημέρι, νόστιμα tapas συνοδεύουν ιδανικά την μπύρα (estrella φυσικά, από την Βαρκελώνη, από την οποία πήρε και το μαγαζί το όνομά του) ή το κρασί σας, κι αν πεινάτε λίγο παραπάνω, οι επιλογές πολλές και πεντανόστιμες : burger με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρέμα μαύρης τρούφας, τσένταρ, μπέικον και μαγιονέζα, κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με καραμελωμένα κρεμμύδια και λαχανικά εποχής, σιγομαγειρεμένη πανσέτα πάνω σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης με κρέμα φέτας και πικάντικη μαγιονέζα με πατζάρι, κι άλλα πολλά πολλά για τα οποία αξίζει να περάσετε από το Estrella οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Από φέτος το φθινόπωρο το Estrella απέκτησε αδερφάκι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, στην Ρόμβης 24Α.
 











Ακολουθήστε μας σε Facebook
                                   Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου