Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

PASTA METAXA

Η δραστηριότητα της εταιρείας Pasta Metaxa ξεκίνησε το 1996 από μια πιτσαρία η οποία ιδρύθηκε από τον 23χρονο τότε Γεώργιο Μεταξά και τη σύζυγό του Λιάνα, στην Κατερίνη. Μετά την ευρεία αποδοχή του κοινού, σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία τους, προχώρησαν το 2006 στη δημιουργία μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής φρέσκων ζυμαρικών  και  πίτσας. Και μπορούμε να σας πούμε με το χέρι στη καρδιά, ότι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά που έχουμε φάει ποτέ!











Η εταιρεία Μεταξά φτιάχνει φρέσκα ζυμαρικά σε πολύ μεγάλη ποικιλία, από απλά σπαγγέτι και ταλιατέλες, μέχρι τορτελόνι και ραβιόλι με φανταστικές γεμίσεις. Τα ζυμαρικά καταψύχονται αμέσως σε νωπή μορφή και όχι αφυδατωμένα. Αυτό έχει δύο οφέλη: πρώτο και κυριότερο, το προϊόν παραμένει αναλλοίωτο μέχρι και 12 μήνες (πιστέψτε μας, δεν θα τα αφήσετε τόσο καιρό) και αποφεύγεται η προσθήκη συντηρητικών μιας και είναι προϊόντα βαθειάς κατάψυξης. Δεύτερο, επειδή καταψύχονται φρέσκα, τα βράζετε κατευθείαν από την κατάψυξη για μόλις 3'-4' !. Ακόμα και τα γεμιστά ζυμαρικά βράζουν άψογα και το πιο σημαντικό, η γέμιση είναι απόλυτα μαλακή. Για να σας δώσουμε μια ιδέα:
 
Spaghetti alla chitarra με αυγό και ελιά.
Εμείς τα δοκιμάσαμε με τόνο, άνηθο και λευκή σάλτσα. Δεν έχει σχέση με κανένα μακαρόνι του είδους που έχετε φάει!.Παρόλη τη σάλτσα καταλάβαινες τη γεύση του μακαρονιού. Τόσο νόστιμα που θα τα τρώγαμε και σκέτα!




Tortelloni με μανούρι, ανθότυρο, παρμεζάνα και μανιτάρια πορτσίνι.
Τα βράσαμε μόλις 3' (σας ορκίζομαι) και ρίξαμε απλώς κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο. Τίποτα δεν σε κάνει να καταλάβεις ότι πριν 5' ήταν στην κατάψυξη. Βρασμένα στην εντέλεια απ'έξω, κι όσο για την γέμιση, πλούσια, μαλακή (όχι σαν τα αφυδατωμένα που τα βράζεις ένα τέταρτο και πάλι είναι σκληρά), καταλάβαινες ξεκάθαρα τα τυριά και το υπέροχο μανιτάρι, τα ωραιότερα ζυμαρικά που φάγαμε.


Ravioli πράσινο με ανθότυρο, παρμεζάνα και σπανάκι.
 Απλά, με λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα, επίσης βρασμένα για 3' περίπου. Μαλακή γέμιση, με μπόλικο σπανάκι, καταπληκτικά και αυτά.



Η εταιρεία κατέχει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000.
Το ISO 22000 είναι το διεθνές πρότυπο ασφάλειας τροφίμων το οποίο απευθύνεται σε όλη την αλυσίδα τροφίμων από το 'χωράφι του παραγωγού' ως το 'ράφι του καταναλωτή', καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα δραστηριοτήτων από την παραγωγή ως την μεταποίηση, τη συσκευασία, τη μεταφορά και την πώληση των τροφίμων. ΄Ετσι είστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος.

Για τη ζύμη χρησιμοποιούνται φρέσκα αυγά ενώ ο χρωματισμός της γίνεται με φυσικό τρόπο, (πατζάρι για ροζ, σπανάκι για πράσινο, μελάνι σουπιάς για μαύρο). Για την γέμιση, μόνο διαλεχτά υλικά Α' ποιότητας όπως ελληνικά ΠΟΠ τυριά, μέλι, σολωμό κ.ά.

Η εταιρεία παράγει επίσης πίτσα σπέσιαλ ή μαργαρίτα, σε 4 μεγέθη, φρεσκοκατεψυγμένη και όχι προψημένη, η οποία ψήνεται κατευθείαν από την κατάψυξη σε 10'-12'.

Η Pasta Metaxa είναι μια ελληνική εταιρεία η οποία αξίζει να ανακαλύψετε και να στηρίξετε. Για περισσότερες πληροφορίες και προϊόντα, επισκεφθείτε την εξαιρετική τους ιστοσελίδα www.pastametaxa.gr

Ακολουθήστε μας σε Facebook
                                   Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου