Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

NEW YORK,NEW YORK

Πέρασε καιρός, το ξέρω, αλλά θα σας αποζημιώσουμε με ένα post από την επίσκεψή μας στη Νέα Υόρκη, τον παράδεισο κάθε καλοφαγά. Κι από πού να ξεκινήσουμε δηλαδή!

Στη Νέα Υόρκη δεν θα πεινάσεις. Ποτέ. Ό,τι ώρα και να είναι. Στην πόλη που ''δεν κοιμάται ποτέ'', δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς.Hot dog, burgers, μπέϊγκελ, πίτσες, σάντουιτς με παστράμι, ντόνατς, cupcakes, steaks, εστιατόρια με αστέρια Michelin, ό,τι τραβάει η όρεξη σου θα το βρεις.
Ας ξεκινήσουμε...


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και από τον καλό καφέ. Κάθε γωνία και Starbucks. Χωρίς υπερβολή.
Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχουν εξαιρετικό καφέ και πρόσφατα μάθαμε πως όταν μια εταιρεία καφέ βγάζει καινούριο χαρμάνι, το στέλνει στους ανθρώπους της Starbucks να το δοκιμάσουν και να τους πουν την  γνώμη τους. Οπότε καταλαβαίνετε...







Εκτός όμως από εξαιρετικό καφέ, θα βρείτε πολλές επιλογές για το πρωινό σας.
Φρέσκα σάντουιτς, φρουτοσαλάτες, μάφιν, και τρομερά βολικά boxes.
Σάντουιτς με κάποιο είδος πρωτείνης, (εμείς πήραμε με γαλοπούλα), και μία μερίδα φρούτο και λαχανικό, μήλο και baby καρότο έιχε το δικό μας. Ισορροπημένο πρωινό, με όλες τις διατροφικές ομάδες, να το πάρεις μαζί και να το φας όπου κι όποτε σε βολεύει.

Δεν θέλεις να φας πρωινό από εκεί; Σου έχω ΤΗΝ πρόταση: bagel με σολωμό. Στρογγυλά ψωμάκια που έφεραν στην Αμερική εβραίοι μετανάστες, τα οποία πριν ψηθούν στο φούρνο τα βράζουν σε νερό κι έτσι έχουμε μια υπέροχη κρούστα απ'έξω.




 Τα πουλάνε σε πολλά σημεία στην πόλη, ακόμα και σε καντίνες, αλλά για να το γευτείτε όπως του αξίζει, θα πρέπει να πάτε σε μαγαζί που εξειδικεύεται σε αυτά και θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε καμιά δεκάρια διαφορετικά ψωμάκια, (απλό, με κρεμμύδι, με σπόρους, με απ'όλα, κλπ) και άλλες τόσες γεύσεις από τυρί κρέμα.


Εμείς κινηθήκαμε πατροπαράδοτα, και πήραμε το κλασσικό μπέιγκελ με σολωμό, Το ψωμάκι ήταν με σπόρους και το ανοίγουν στη μέση και αφού το φρυγανίσουν για λίγο, απλώνουν μια γενναιόδωρη ποσότητα από τυρί κρέμα (πολύ γενναιόδωρη) και βάζουν επίσης γενναιόδωρη ποσότητα καπνιστού σολωμού.
Παραδοσιακά προσθέτουν τομάτα, κρεμμύδι και κάπαρη, αλλά προτιμήσαμε να τα παραλείψουμε.







 Στο κόβουν και στη μέση και είσαι έτοιμος! Μη σας ξεγελάει η φωτογραφία, είναι αρκετά μεγάλο και δύσκολα μπορεί να το φάει όλο ένας άνθρωπος...













Και πάμε στην μητέρα όλων των τροφών στις Η.Π.Α. : το burger. Δοκιμάσαμε και την fast food και την ''γκουρμέ'' εκδοχή του. Κι ήταν και τα δύο υπέροχα.
Η αλυσίδα fast food που επικρατεί πλέον στις Η.Π.Α. είναι τα Shake Shack. Τα McDonald's είναι υποδεέστερα εδώ. Και όχι άδικα.
Τα Shake Shack ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη το 2004 σαν καροτσάκι φαγητού και επεκτάθηκε σε μία αλυσίδα 136 καταστημάτων. (καθόλου άσχημα...)
Το μπιφτέκι είναι φτιαγμένο από 100% μοσχαρίσιο κρέας από ντόπιους παραγωγούς, χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά. Από μοσχαρίσιο κρέας είναι φτιαγμένα όλα τα burger στην αμερική και το ένα από τα δύο πράγματα που τα κάνουν τόσο νόστιμα. Το άλλο είναι το ψήσιμο. Παντού, ακόμα και στα fast food, το μπιφτέκι είναι ψημένο μέτρια, κι έτσι παραμένει ζουμερό.
Σε αυτή την αλυσίδα λοιπόν, στον κατάλογο, δίπλα στις τιμές αναγράφονται και οι θερμίδες του κάθε προϊόντος, για όσους...προσέχουν.


Τα burger δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα σε μέγεθος, αλλά είναι πεντανόστιμα, το ίδιο και οι πατάτες τους με το ιδιαίτερο σχήμα, και σε συνδυασμό με την σως τυριού από πάνω, μιλάμε για πραγματική κόλαση!





https://www.shakeshack.com/

Για τους πιο ''γκουρμεδιάρηδες'', έχουμε την πρόταση: 5 Napkin Burger. Εκεί κάθεσαι κι έρχεται ο σερβιτόρος, τα burger είναι μεγάλα, σερβιρισμένα σε κανονικά πιάτα, και το μαχαιροπήρουνο είναι μάλλον απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις. Το όνομα άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι χρεάζεσαι 5 χαρτοπετσέτες για να φας ένα burger.














 Εμείς πήραμε ένα κλασσικό bacon cheddar burger, ψημένο στην εντέλεια, με μπέικον, τσένταρ, κρεμμύδι, μαρούλι και τομάτα και κάτι διαφορετικό: burger με τόνο, και εννοούμε πραγματικό φιλετο τόνου, μαριναρισμένο σε τζίντζερ, φρέσκα κρεμμυδάκια και σόγια, με μαγιονέζα wasabi και κρεμμύδια τεμπούρα, ήταν μια πραγματική αποκάλυψη.











 Τα συνοδευτικά μας, τηγανητές γλυκοπατάτες και τα πιο νόστιμα onion rings που έχουμε φάει ποτέ!


http://5napkinburger.com/

Δεν θέλεις burger; Θέλεις κάτι λίγο διαφορετικό; Τότε πήγαινε στο Fogo de chao. Τί είναι αυτό; Αλυσίδα εστιατορίων με καταγωγή από την Βραζιλία. Τί το ιδιαίτερο έχει; Μπαίνεις στο εστιατόριο και κατευθύνεσαι στον εξαιρετικό μπουφέ ο οποίος είναι γεμάτος κάθε λογής συνοδευτικά και σαλάτες. Μπορείς να πας και να ξαναπάς ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙΣ.
Και πάμε στο καλύτερο: πάνω στο τραπέζι σου, δίπλα στο πιάτο σου, υπάρχει ένα χάρτινο σουβέρ, πράσινο από τη μία, κόκκινο από την άλλη. Κι εδώ είναι που συμβαίνει η μαγεία: από την κουζίνα βγαίνουν οι σερβιτόροι κρατώντας μικρές σούβλες με 16 διαφορετικών ειδών κρέατα. Μοσχαρίσιες μπριζόλες σε διαφορετικούς βαθμούς ψησίματος, αρνίσια παϊδάκια, ρολάκια κοτόπουλο, κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Όσο το σουβέρ σου παραμένει στην πράσινη πλευρά, ο εκάστοτε σερβιτόρος έρχεται και βάζει να φας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μέχρι να γυρίσεις το σουβέρ από την κόκκινη πλευρά. Ή να σκάσεις από το φαϊ. Διάλέγεις και παίρνεις. Α, κι όλα αυτά με 30 δολλάρια το άτομο, που για κέντρο Μανχάταν, την ποσότητα και την εξαιρετική ποιότητα του φαγητού είναι πολύ τίμια και δίκαιη τιμή.Δες και το βίντεο παρακάτω για να καταλάβεις καλύτερα:  Fogo de chao

 Μετά από μια βόλτα στην Τσάιναταουν και την Μικρή Ιταλία, σταματήσαμε για μεσημεριανό στο Balthazar στο Σόχο, από τα πλέον γνωστά μαγαζιά της Νέας Υόρκης.
To Balthazar είναι μπρασερί, γαλλικό εστιατόριο σε πιο χαλαρό στυλ και σερβίρει υπέροχα γαλλικά πιάτα για πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο και brunch.
Με το που μπαίνεις στο μαγαζί ξεχνάς ότι είσαι στη Νέα Υόρκη και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του Παρισιού.
Επειδή παραφάγαμε κρέας, πήγαμε με θαλασσινά αυτή τη φορά.



Για αρχή πήραμε από μια ατομική σαλάτα με μαρούλι, baby σπανάκι, σπαράγγια, φινόκιο, ρικότα, αβοκάντο και βινεγκρέτ τρούφας και σεβίτσε θαλασσινών.









Τα κυρίως μας:

Σωτέ βιολογικός σολωμός με ταμπουλέ με δυόσμο και ρόδι και γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού και κόλιανδρο.










http://balthazarny.com/

Κατά την παραμονή μας στη Νέα Υόρκη κάναμε μια βόλτα από ''Famous Food Festival''. Γεύσεις από τον κόσμο, αλμυρές και γλυκές, μας περίμεναν να τις δοκιμάσουμε.








Τάκος με τραγανό φύλλο νόρι και γέμιση με σολωμό, τόνο ή καβούρι με κόλιανδρο και μαγιονέζα.











Φανταστικά, αφράτα κινέζικα ψωμάκια στον ατμό με χοιρινό...


...και με πάπια Πεκίνου.


Τηγανιτές γαρίδες
Ε φάγαμε κι ένα γύρο να δούμε τι γεύση έχει στα ξένα (και δεν είναι το ίδιο)
Τηγανητό παγωτό.
Μίνι ντόνατ με διάφορες επικαλύψεις.
Ε και μια κι έκανε ζέστη, φρέσκος και παγωμένος χυμός ανανά μέσα από τη πηγή.
Και μια που φτάσαμε στα γλυκά, ας πούμε για το γλυκό που πρέπει να φας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αν πας στη Νέα Υόρκη. Φυσικά και μιλάμε για το νεοϋορκέζικο cheesecake. Και το μέρος που έχει το καλύτερο είναι το Junior's. 


Η διαφορά του νεοϋορκέζικου cheesecake από τα υπόλοιπα είναι ότι ψήνεται στο φούρνο και μετά μπαίνει στο ψυγείο, και το συγκεκριμένο είναι απίστευτα κρεμώδες. Όπου και να ψάξετε στην Ελλάδα, αποκλείεται να βρείτε ίδιο.


Μια ζωή δεν σου φτάνει για να φας όλα όσα θα ήθελες σε αυτή τη πόλη. Από εστιατόρια με αστέρια Μισελέν μέχρι την πιο ταπείνη καντίνα του δρόμου όμως, η Νέα Υόρκη είναι το μέρος που μπορεί να συγκινήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ακολουθήστε μας σε :  Facebook 
                                         Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου