Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΣΠΙΤΙΚΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ TRATA

Σαρακοστή πλησιάζει, μέρες νηστείας για πάρα πολλούς από εμάς και όλοι ψάχνουμε καινούριες, πρωτότυπες αλλά και νόστιμες συνταγές που θα είναι και νηστίσιμες. Ποιός δεν αγαπάει τα ζυμαρικά και ποιός δεν αγαπάει τον τόνο; Και δεν μιλάμε για μια κλασσική απλή μακαρονάδα με τόνο αλλά με ραβιόλι φτιαγμένα στο σπίτι με υπέροχη γέμιση από καπνιστό τόνο TRATA.













 Ξεκινάμε από τη ζύμη για τα μακαρόνια η οποία είναι πάρα πολύ εύκολη: για κάθε άτομο χρειάζεστε 100γρ αλεύρι και 1 αυγό. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 200γρ αλεύρι και 2 αυγά και βγάλαμε 44 ραβιόλι.
Για μεγαλύτερη ευκολία και εφόσον η ποσότητα δεν είναι μεγάλη, βάζετε το αλεύρι και τα αυγά μέσα σε ένα multi και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί το αυγό και να γίνει ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Το ζυμώνετε έπειτα με τα χέρια μέχρι να γίνει ομοιογένες. Αν η ζύμη σας φαίνεται πάρα πολύ σκληρή, βρέξτε το χέρι σας με νερό και συνεχίστε το ζύμωμα. Έχετε υπ'όψιν σας ότι η ζύμη θα μαλακώσει αφού ξεκουραστεί.
Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια, το τυλίγουμε με μεμβράνη φαγητου και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Για τη συγκεκριμένη ποσότητα ζύμης χρησιμοποιήσαμε:
-2 συσκευασίες Καπνιστός Τόνος TRATA στραγγισμένο
-2 λιαστες τομάτες
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-άνιθο
-πιπέρι
-λίγη cocktail sauce

Βάζετε όλα τα υλικά στο multi να διαλυθούν και να γίνουν σαν κρέμα και το αφήνετε στην άκρη.

(μπορεί να μην έχει ελκυστική όψη αλλά η γεύση είναι το κάτι άλλο!)
Και τώρα το δημιουργικό κομμάτι της συνταγής! Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένο πάγκο κόβετε κομμάτια και τα ανοίγετε με τη μηχανή που είναι ειδικά για ζυμαρικά μέχρι την προτελευταία σκάλα. (Μπορείτε αν δεν έχετε μηχανή να ανοίξετε το φύλλο με πλάστη αν έχετε υπομονή.) Τη ζύμη που δεν χρησιμοποιείτε την σκεπάζετε με τη μεμβράνη γιατί στεγνώνει.
Με ένα ποτήρι (7,5 εκατοστά διάμετρο είχε το δικό μας) κόβετε κύκλους και τους τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα που έχετε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι και με ένα κουταλάκι του γλυκού βάζετε λίγη από τη γέμιση. (λίγο πάνω από μισό κουταλάκι για να μπορέσετε να το κλείσετε καλά)
Βρέχουμε το δάχτυλό μας σε ένα μπολάκι με νερό και βρέχουμε το πάνω μισό της ζύμης στο χείλος για να κολλήσει καλά και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο προσέχοντας να μη μείνει μέσα αέρας και να μην αφήσουμε κενά.
Αφού τελειώσουμε τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν ελαφρώς.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι να βράσει και βραζουμε για 3' περίπου προσέχοντας να μη βάλουμε πάρα πολλά μαζί. Με μια απλή σάλτσα με κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα σας εγγυώμαστε ότι είναι τα ωραιότερα ζυμαρικά που φάγατε ποτέ!

Ακολουθήστε μας σε Facebook
                                   Instagram







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου