Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΙΤΡ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ξέρετε εκείνα τα όμορφα, μικρά εστιατόρια που είναι κρυμμένα μέσα σε στενά και τα ανακαλύπτεις κατά λάθος ή αν σε πάρει κάποιος φίλος από το χέρι και σε πάει; Ένα από αυτά είναι και το Μαιτρ & Μαργαρίτα στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Βεροίας 2.












 Ένα μικρό (περίπου 6 τραπέζια όλα κι όλα) αλλά περιποιημένο μαγαζί, με ανοιχτή κουζίνα και ελληνική δημιουργική (και εξαιρετικά νόστιμη) κουζίνα.











Ξεκινήσαμε με δύο διαφορετικές σαλάτες:
 Μία κρητική σαλάτα με χαρουποπαξίμαδα, καρύδια, ξύγαλο και γλάσο από τοματίνια, πολύ δροσερή και καλοκαιρινή, τραγανή από το ψιλοκομμένο αγγουράκι και με μια γλύκα από τα τοματίνια, ό,τι πρέπει για ξεκίνημα.

Η δεύτερη, μια πράσινη σαλάτα με φρούτα εποχής, (αχλάδι στην περίπτωσή μας), ακροκώλιο Ευρυτανίας, (επειδή κι εμείς αναρωτηθήκαμε, το ακροκώλιο είναι ένα αλλαντικό που θυμίζει πολύ το προσούτο) μοτσαρέλα και ντρέσινγκ Μοσχάτου. Εξαιρετική κι αυτή, ανάλαφρη και το "ελληνικό προσούτο", ευχάριστη έκπληξη.



Και περνάμε στα κυρίως...:

Στριφτάδια με χιώτικο μανταρίνι με γαρίδες, καραβιδοουρές, καλαμάρι και αυγοτάραχο.
Ελαφρύ, αρωματικό, με φρέσκα θαλασσινά, απλά υπέροχο.










 Χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε κόκκινη μπύρα και χυμό μήλου.
Ιδανική μαρινάδα για το χοιρινό, ταιριάζει απόλυτα και με τη μπύρα και με το μήλο, γήινες γεύσεις, τρυφερό κρέας.







Θράψαλα γεμιστά με φέτα, μανούρι, λιαστή τομάτα, πάνω σε πουρέ από μαύρους γίγαντες Πρεσπών.
Μα δεν είναι πολύ όμορφο; Λυπηθήκαμε να το χαλάσουμε. Η γέμιση τέλεια με το θράψαλο, κάπως καλοκαιρινή θα λέγαμε, και βελούδινος πουρές από γίγαντες, όσπρια με θαλασσινά, πρωτότυπος συνδυασμός που μας άρεσε πολύ!






Σιταρότο με μοσχαρίσια ουρά, παλαιωμένο ξηρό ανθότυρο και λάδι λευκής τρούφας.
Ίσως το ωραιότερο (για εμάς) από αυτά που πήραμε. Το σιτάρι έχει μια ήπια γεύση, η μοσχαρίσια ούρα λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα και το λάδι τρούφας δίνει τέτοιο άρωμα στο πιάτο που το απογειώνει. Μην το φοβηθείτε επειδή έχει σιτάρι αντί για ρύζι ή κριθάρι. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!









Καλό θα είναι να πάρετε τηλέφωνο πριν πάτε και να κάνετε κράτηση καθώς πολλά άτομα που ξέρω πήγαν χωρίς να έχουν κλείσει τραπέζι κι έφυγαν απογοητευμένα.
Αν βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια και ψάχνετε κάτι διαφορετικό, το Μαιτρ & Μαργαρίτα είναι για εσάς!

τηλ. 2314 007586







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου