Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

CLOCHARD




Πριν από μερικά βράδια, πήγαμε για φαγητό στο εστιατόριο Clochard στη Θεσσαλονίκη. Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένα κλασσικό πια για την πόλη καλό εστιατόριο, που άνοιξε το 1979. Είναι από τα ελάχιστα εστιατόρια στη πόλη που έχει βραβευτεί πολλές φορές με Χρυσό Σκούφο. Στις αρχές της Προξένου Κορομηλά, στον αριθμό 4, θα βρείτε παραδοσιακή, ανατολίτικη και διεθνή σύγχρονη κουζίνα.

Εμείς ξεκινήσαμε με μια σαλάτα με ψητά μήλα, ξύγαλο
Χανίων, iceberg, καραμελωμένα καρύδια, ηλιόσπορο και βινεγκρέτ από πιπερόριζα και δυόσμο.




 Στη συνέχεια ήρθαν τα κυρίως μας. Θαλασσινά για σήμερα. Ριζότο με φρέσκα θαλασσινά και κριθαρότο με φρέσκια χτένια και τομάτα.Θα μου πείτε ''καλά,το ίδιο πράγμα πήρατε?''. Κι όμως, οι γεύσεις και των δύο ηταν τόσο ιδιαίτερες, που δεν έμοιαζαν καθόλου μεταξύ τους.


Το ριζότο θαλασσινών είχε μια πολύ καθαρή και φρέσκια γεύση κι ένα διακριτικό άρωμα ούζου, κι ένιωθες ότι ήσουν σε κάποιο νησί δίπλα στο κύμα. Και τα θαλασσινά ήταν πλούσια μέσα.


Το κριθαρότο με τα χτένια (και τις γαρίδες) είχε μια υπέροχη γήινη και βαθιά γεύση.

Φυσικά και δεν μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς γλυκό. Ένα cheesecake σοκολάτας με φρούτα του δάσους ήταν το καλύτερο κλείσιμο της βραδιάς.


Η κρέμα βελούδινη και γλυκιά όσο έπρεπε χωρίς να σε λιγώνει, η βάση μαλακή αλλά χωρίς να τρίβεται και το ξινό των φρούτων του δάσους ήταν ό,τι έπρεπε για να φέρνει το γλυκό σε ισορροπία.

























Το μενού αλλάζει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.Το εστιατόριο είναι ιδανικό και για επαγγελματικά γεύματα και ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο εξαιρετικό service.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου