Σε ποιόν δεν αρέσουν τα ζεστά, φρεσκοψημένα cookies που μόλις έχουν βγει από τον φούρνο; Εδώ σας έχω μια εύκολη συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας, που μπορείτε να προετοιμάσετε και να διατηρήσετε και στην κατάψυξη αν θέλετε, για να τα έχετε φρέσκα όποτε θέλετε.
ΥΛΙΚΑ (περίπου 36 μεγάλα cookies)
Σε ένα μεγάλο μπολ με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά πρώτα τις 2 ζάχαρες με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια και ανακατέυουμε.
Μετά, το αλεύρι και το μπέικιν. Σε αυτή τη φάση θα μας βοηθήσει καλύτερα στο ανακάτεμα μια κουτάλα ή μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αφου ομογενοποιηθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι.
Με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά. Η επιφάνεια θα είναι πολύ μαλακή και αυτό ξεγελάει γιατί θα νομίζετε ότι είναι άψητα, μόλις τα βγάλετε όμως και τα αφήσετε για 5' να κρυώσουν, θα σκληρύνει η επιφάνειά τους και μέσα θα είναι μαλακά και μαστιχωτά.
Με την υπόλοιπη ζύμη μπορείτε με το κουτάλι του παγωτού να σχηματίσετε μπαλακια, να τα βάλετε σε ένα ταψί το ένα δίπλα με το άλλο για να μην πιάνουν πολύ χώρο, να τα σκεπάσετε με πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα. Από την κατάψυξη μπορείτε να τα ψήσετε κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά όμως.
Αν η ποσότητα σας φαίνεται μεγάλη, δεν έχετε παρά να χωρίσετε στα 2 ή στα 3 τα υλικά και να κάνετε λιγότερη ζύμη.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε μας σε Facebook
Instagram
ΥΛΙΚΑ (περίπου 36 μεγάλα cookies)
- 340γρ. καστανή ζάχαρη
- 400γρ. λευκή ζάχαρη
- 450γρ. λιωμένο βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 650γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 640γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Σε ένα μεγάλο μπολ με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά πρώτα τις 2 ζάχαρες με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια και ανακατέυουμε.
Μετά, το αλεύρι και το μπέικιν. Σε αυτή τη φάση θα μας βοηθήσει καλύτερα στο ανακάτεμα μια κουτάλα ή μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αφου ομογενοποιηθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι.
Με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο απλώνουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12 λεπτά. Η επιφάνεια θα είναι πολύ μαλακή και αυτό ξεγελάει γιατί θα νομίζετε ότι είναι άψητα, μόλις τα βγάλετε όμως και τα αφήσετε για 5' να κρυώσουν, θα σκληρύνει η επιφάνειά τους και μέσα θα είναι μαλακά και μαστιχωτά.
Με την υπόλοιπη ζύμη μπορείτε με το κουτάλι του παγωτού να σχηματίσετε μπαλακια, να τα βάλετε σε ένα ταψί το ένα δίπλα με το άλλο για να μην πιάνουν πολύ χώρο, να τα σκεπάσετε με πλαστική μεμβράνη πολύ καλά και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα. Από την κατάψυξη μπορείτε να τα ψήσετε κατευθείαν σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά όμως.
Αν η ποσότητα σας φαίνεται μεγάλη, δεν έχετε παρά να χωρίσετε στα 2 ή στα 3 τα υλικά και να κάνετε λιγότερη ζύμη.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε μας σε Facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου